Turneringsregler

Postet av Bossmo & Ytteren IL - Håndball den 19. Feb 2016

Turneringen gjennomføres i henhold til NHFs reglement med noen unntak og presiseringer.

Kamplengde
Hver kamp vil vare i 1x18 minutt. Årsklassene fra 12 år og oppover har sluttspill som gjennomføres som cup. Alle lag skal minimum få tilbud om 4 kamper.

Time-out
Turneringen gjennomføres uten bruk av timeout for lagene. Dommere er instruert til ikke å stoppe klokken, bortsett fra følgende situasjoner:

- skader, spillere skal behandles utenfor spillebanen så langt det er medisinsk forsvarlig
- ut uthaling av tiden mot slutten av jevne kamper

Sluttspill
Hovedregel er at de to beste lagene fra hver pulje går til sluttspill. Sluttspill avvikles som cup. Uavgjorte kamper i sluttspillet avgjøres med sudden death (første mål vinner). Uten avgjørelse etter 5 minutter, fortsetter kampen etter 1 minutts pause i nye 5 minutter eller inntil første mål. I sluttspillet trekkes det hvilket lag som skal starte med ballen. "Hjemmelaget" starter til venstre sett fra sekretariatet.

Drakter
Ved draktlikhet må bortelaget stille med reservedrakter eller vester. Dette gjelder for alle kamper. Lagleder har ansvar for å sjekke hvilke draktfarger motstanderne har.

Antall spillere
Det er ingen begrensning i antall spillere pr lag i klassene 12-18 år. Alle spillere som er påført spillerlisten, kan delta i hver kamp.

Lag-regler
Spillere med dispensasjon (for inneværende sesong) gitt av regionen kan delta i turneringen. Spillere med dispensasjon skal være avmerket på navnelisten som sendes inn før ankomst. I henhold til retningslinjer for Trønder Energi serien kan hvert lag ha inntil 3 dispensasjonsspillere, men kun 1 dispensasjonsspiller på banen om gangen.

Gutter kan ikke spille på jentelag i klassene J9-J18. Guttelag i klassene opp til og med G14, får bruke inntil 3 jenter, men jentene må holde riktig alder.

En spiller kan ikke delta på flere lag i samme klasse J/G 12-16, tilsammen seks klasser.
(NB!gjelder ikke minihåndball og 9-10 årsklassene der spillerflyt er tillatt).

Klister
Klisterforbudet gjelder også under turneringen. Gjelder ikke klassene 16 og 18 år.

Jury
Jury vil bli oppnevnt i tråd med NHFs reglement § 85-3. Protest må nedlegges i henhold til NHFs protesreglement og skriftlig til juryen (stevnekontoret) senest 30 minutter etter kampslutt. Protestgebyret er kr 500 og innleveres samtidig med protesten.